Wandelnetwerk Leudal
Made with MAGIX by Mat Maessen

62. Wandelen in Haelen

Op deze pagina geef ik U informatie over de wandelroutes van (ongeveer) 5, 11, 16 of 21 kilometer middels wandelknooppunten vanaf de startplaats Bezoekerscentrum Leudal te Haelen. Alle wandelroutes beginnen en eindigen bij wandelknooppunt 14 op ongeveer 100 meter van Bezoekerscentrum Leudal. Wandelknooppunt 14 ligt op de hoek van de Roggelseweg met het Lange Pad. Parkeerplaatsen zijn er voldoende bij het Bezoekerscentrum Leudal. Vlakbij start en finish is horeca. Veel wandelplezier.
Home Print Wandelroutes

Startplaats Haelen Bezoekerscentrum Leudal

Restaurant St. Elisabeth's hof Roggelseweg 56 6081 NP Haelen 0475 - 49 1829 www.elisabethshof.nl
© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website. Bij het maken van deze website is door de maker de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht genomen. De maker van deze website is echter nimmer aansprakelijk voor fouten in de informatie. Deelname aan de wandelroutes zoals op www.wandelknooppunt.nl gepubliceerd is altijd voor eigen risico. De maker van deze website is nimmer aansprakelijk voor schade opgelopen tijdens een der wandelroutes.

Wandelroute vanuit Haelen van 5 kilometer

Korte beschrijving wandelroute 6205 Haelen
De wandelroute start bij wandelknooppunt 14 op de hoek van de Roggelseweg en het onverharde Lange Pad. Dit is vlakbij de parkeerplaats bij Bezoekerscentrum Leudal. U steekt de Roggelseweg over en loopt over het fietspad langs de Elisabethsdreef in de richting van wandelknooppunt 48. U passeert de kloostertuinen van het St. Elisabeth-klooster. Daarna gaat U linksaf langs het bakhuisje en de Kloosterhof. Vervolgens wandelt U tijdens deze wandelroute steeds door het natuurgebied Leudal. Nadat U de Tungelroysebeek bent overgestoken gaat U bij wandelknooppunt 8 linksaf. U blijft steeds het stroomgebied van de Tungelroysebeek volgen. Daarna steekt U de Roggelseweg over en passeert U de vistrappen bij de Leubeek. Tenslotte loopt U langs de gerestaureerde watermolen en Restaurant St. Elisabeth’s Hof terug naar het startpunt bij het Bezoekerscentrum Leudal. Horeca vlakbij start en finish. (GROENE ROUTE 10% verhard – 90% onverhard)
14 48 22  20  21  09  08  07  23  24  14 (lengte 4,6 km)
Naar plattegrond Korte beschrijving wandelroute 6210 Haelen

Wandelroute vanuit Haelen van 11 kilometer

De wandelroute start bij wandelknooppunt 14 op de hoek van de Roggelseweg en het onverharde Lange Pad. Dit is vlakbij de parkeerplaats bij Bezoekerscentrum Leudal. U neemt het onverharde pad schuin-rechts in de richting van wandelknooppunt 13. Daarna wandelt U door natuurgebied Leudal en volgt de loop van de Zelsterbeek. Verderop passeert U de Groaveberg, steekt de Zelsterbeek over en volgt U het Lange Pad. Bij wandelknooppunt 60 gaat U rechts bergaf en struint door het beekdal van de Neerbeek. Verderop komen de Neerbeek en de Haelense Beek samen. Vervolgens wandelt U door buurtschap Kinkhoven en bereikt U de bebouwde kom van Neer. U steekt de drukke Napoleonsweg over en komt langs de Lindeboom Bierbrouwerij. Aan het Kerkplein passeert U het Oude Raadhuis en de Sint-Martinuskerk. Daarna steekt U de Neerbeek over en wandelt rechts door het klaphek verder langs de Neerbeek. U volgt de Neerbeek steeds en loopt Neer weer uit. Bij wandelknooppunt 69 gaat U linksaf en komt langs kasteel Ghoor. Vervolgens steekt U de Haelensebeek over en via een aantal opstapjes (moeilijk met hond) loopt U door een weiland langs de Haelensebeek richting Nunhem. Daarna passeert U de St. Servaaskapel en komt weer in het natuurgebied Leudal. U volgt daarna steeds de Leubeek en passeert de Litsberg en de Leumolen. Vervolgens komt U bij de gerestaureerde watermolen aan de Roggelseweg. Tenslotte eindigt U de wandelroute weer bij het startpunt bij het Bezoekerscentrum Leudal. Horeca vlakbij start en finish en na ongeveer 5 kilometer. (GROENE ROUTE 20% verhard – 80% onverhard)
14  13 11 62  63  20 60 69  64  67 03 02 28 22 29 60  66  69  68   13  02  50  51  53  56  61  58  24  14 (lengte 11,2 km)
Naar plattegrond

Wandelroute vanuit Haelen van 16 kilometer

De wandelroute start bij wandelknooppunt 14 op de hoek van de Roggelseweg en het onverharde Lange Pad. Dit is vlakbij de parkeerplaats bij Bezoekerscentrum Leudal. U neemt het onverharde pad schuin-rechts in de richting van wandelknooppunt 13. Daarna wandelt U door natuurgebied Leudal en volgt de loop van de Zelsterbeek. Verderop passeert U de Groaveberg, steekt de Zelsterbeek over en volgt U het Lange Pad. Bij wandelknooppunt 60 gaat U rechts bergaf en struint door het beekdal van de Neerbeek. Verderop komen de Neerbeek en de Haelense Beek samen. Vervolgens wandelt U door buurtschap Kinkhoven en bereikt U de bebouwde kom van Neer. U steekt de drukke Napoleonsweg over en komt langs de Lindeboom Bierbrouwerij. Aan het Kerkplein passeert U het Oude Raadhuis en de Sint-Martinuskerk. Daarna steekt U de Neerbeek over en wandelt rechts door het klaphek verder langs de Neerbeek. U volgt de Neerbeek steeds en loopt Neer weer uit. Bij wandelknooppunt 69 gaat U linksaf en komt langs kasteel Ghoor. Vervolgens steekt U de Haelensebeek over en via een aantal opstapjes (moeilijk met hond) loopt U door een weiland langs de Haelensebeek richting Nunhem. Daarna passeert U de St. Servaaskapel en komt weer in het natuurgebied Leudal. U volgt daarna steeds de Leubeek en passeert de Litsberg en de Leumolen. Vervolgens komt U bij de gerestaureerde watermolen aan de Roggelseweg. U passeert Restaurant St. Elisabeth’s Hof en Bezoekerscentrum Leudal. Na de parkeerplaats bij Bezoekerscentrum Leudal steekt U de Roggelseweg over en loopt over het fietspad langs de Elisabethsdreef in de richting van wandelknooppunt 48. U passeert de kloostertuinen van het St. Elisabeth-klooster. Daarna gaat U linksaf langs het bakhuisje en de Kloosterhof. Vervolgens wandelt U verder door het Leudal. Nadat U de Tungelroysebeek bent overgestoken gaat U bij wandelknooppunt 8 linksaf. U blijft steeds het stroomgebied van de Tungelroysebeek volgen. Daarna steekt U de Roggelseweg over en passeert U de vistrappen bij de Leubeek. Tenslotte eindigt U de wandelroute weer bij het startpunt bij het Bezoekerscentrum Leudal. Horeca vlakbij start en finish en na ongeveer 5 en 11 kilometer. (GROENE ROUTE 20% verhard – 80% onverhard)
14  13 11 62  63  20 60 69  64  67 03 02 28 22 29 60  66  69  68   13  02  50  51  53  56  61  58  24  14 48 22  20  21  09  08  07  23  24   14 (lengte 15,7 km)  
Naar plattegrond

Wandelroute vanuit Haelen van 21 kilometer

De wandelroute start bij wandelknooppunt 14 op de hoek van de Roggelseweg en het onverharde Lange Pad. Dit is vlakbij de parkeerplaats bij Bezoekerscentrum Leudal. U neemt het onverharde pad schuin-rechts in de richting van wandelknooppunt 13. Daarna wandelt U door natuurgebied Leudal en volgt de loop van de Zelsterbeek. Verderop passeert U de Groaveberg, steekt de Zelsterbeek over en volgt U het Lange Pad. Bij wandelknooppunt 60 gaat U rechts bergaf en struint door het beekdal van de Neerbeek. Verderop komen de Neerbeek en de Haelense Beek samen. Vervolgens wandelt U door buurtschap Kinkhoven en bereikt U de bebouwde kom van Neer. U steekt de drukke Napoleonsweg over en komt langs de Lindeboom Bierbrouwerij. Aan het Kerkplein passeert U het Oude Raadhuis en de Sint-Martinuskerk. Daarna steekt U de Neerbeek over en wandelt linksaf over het voetpad langs de Neerbeek. U passeert de Friedesse Molen. U volgt de loop van de Neerbeek en komt in Klein Hanssum. Daarna loopt U door het veld langs het viswater naar Zwaarveld. U passeert de grindgaten aan de Arixweg en wandelt vervolgens voor wandelknooppunt 48 rechtsaf door een groene bedding. Verderop passeert U de Schans van Neer. Nadat U de Neerbeek weer bent overgestoken komt U in Neer langs de Lindeboom Bierbrouwerij. Vervolgens passeert U het Sint-Josefklooster. Daarna wandelt U langs de Kwir terug naar het Kerkplein in Neer. U steekt vervolgens de Neerbeek weer over maar gaat nu rechts door het klaphek verder langs de Neerbeek. U volgt de Neerbeek steeds en loopt Neer weer uit. Bij wandelknooppunt 69 gaat U linksaf en komt langs kasteel Ghoor. Vervolgens steekt U de Haelensebeek over en via een aantal opstapjes (moeilijk met hond) loopt U door een weiland langs de Haelensebeek richting Nunhem. Daarna passeert U de St. Servaaskapel en komt weer in het natuurgebied Leudal. U volgt daarna steeds de Leubeek en passeert de Litsberg en de Leumolen. Vervolgens komt U bij de gerestaureerde watermolen aan de Roggelseweg. U passeert Restaurant St. Elisabeth’s Hof en Bezoekerscentrum Leudal. Na de parkeerplaats bij Bezoekerscentrum Leudal steekt U de Roggelseweg over en loopt over het fietspad langs de Elisabethsdreef in de richting van wandelknooppunt 48. U passeert de kloostertuinen van het St. Elisabeth-klooster. Daarna gaat U linksaf langs het bakhuisje en de Kloosterhof. Vervolgens wandelt U verder door het Leudal. Nadat U de Tungelroysebeek bent overgestoken gaat U bij wandelknooppunt 8 linksaf. U blijft steeds het stroomgebied van de Tungelroysebeek volgen. Daarna steekt U de Roggelseweg over en passeert U de vistrappen bij de Leubeek. Tenslotte eindigt U de wandelroute weer bij het startpunt bij het Bezoekerscentrum Leudal. Horeca vlakbij start en finish en na ongeveer 5,10 en 16 kilometer. (GROENE ROUTE 20% verhard – 80% onverhard)
14  13 11 62  63  20 60 69  64  67 03 02 28 22 29  40  42  43  44   48  47  61 60  03  02  27  04  24  25  26  28  22 29 60  66  69  68  13   02  50  51  53  56  61  58  24  14 48 22  20  21  09  08  07  23  24  14 (lengte 20,7 km)
Naar plattegrond Bijzonderheden wandelroutes 62 Haelen
Bij nat weer zijn sommige laarzenpaden erg drassig. Ook sommige onverharde paden kunnen drassig zijn. Tussen wandelknooppunt 13 en 2 zijn opstapjes. Moeilijk voor wandelaar met hond.
start wandelroute
horeca wandelroute
Korte beschrijving wandelroute 6215 Haelen Korte beschrijving wandelroute 6220 Haelen Wandelroutes in Limburg
Site Navigation
© Lorem ipsum dolor sit Nulla in mollit pariatur in, est ut dolor eu eiusmod lorem

62. Wandelen in Haelen

Op deze pagina geef ik U informatie over de wandelroutes van (ongeveer) 5, 11, 16 of 21 kilometer middels wandelknooppunten vanaf de startplaats Bezoekerscentrum Leudal te Haelen. Alle wandelroutes beginnen en eindigen bij wandelknooppunt 14 op ongeveer 100 meter van Bezoekerscentrum Leudal. Wandelknooppunt 14 ligt op de hoek van de Roggelseweg met het Lange Pad. Parkeerplaatsen zijn er voldoende bij het Bezoekerscentrum Leudal. Vlakbij start en finish is horeca. Veel wandelplezier.
MyWebsite.com

Dolore fugiat in nostrud

Ea ut aliqua quis dolore ea, commodo ad, labore quis excepteur. In dolore nulla fugiat velit esse lorem ipsum, magna eu tempor. Dolor lorem aute, lorem nostrud ullamco voluptate in sunt aliquip in in dolor, voluptate non ullamco occaecat nulla esse. Sed sunt dolor. Aliqua aliquip lorem dolore quis, irure et ea laboris in esse ut, consectetur cupidatat lorem tempor. Commodo voluptate esse commodo mollit. Exercitation veniam ipsum aliquip quis dolore eiusmod. Eu velit, irure in anim veniam magna sunt.

Tempor proident laboris non

Nulla voluptate velit, in nostrud ut magna eiusmod, culpa ut labore duis aliqua nostrud lorem eiusmod magna ut. Ut cupidatat, fugiat elit adipisicing id aliquip proident est ullamco, in aliqua ullamco cillum minim nostrud, ea pariatur. Aute exercitation culpa dolore excepteur irure cillum tempor adipisicing. Dolor veniam do
Naar website Naar website

Sit lorem, sed est commodo

In dolore sed excepteur nostrud tempor in nisi commodo fugiat do in dolor commodo sint? Ut, culpa excepteur consequat fugiat, non laboris quis consequat ipsum ex nisi ad. Mollit nisi quis ad laboris cillum excepteur minim. Amet in quis enim irure adipisicing velit in ullamco aliqua labore. Excepteur fugiat anim in nostrud ut. Id aliquip in labore, ullamco laboris consectetur dolore magna
Meer info

Voluptate ea culpa eiusmod lorem

In aute in lorem dolore aliquip dolore voluptate magna. Aliqua non cupidatat irure quis ut in velit pariatur sunt mollit enim esse sunt. Nulla qui aute veniam enim in in nulla esse adipisicing occaecat ex aliquip tempor deserunt do. Nulla culpa, consectetur cupidatat, culpa aliqua reprehenderit veniam tempor laboris, dolor fugiat incididunt est incididunt cupidatat mini  
Meer info