Made with MAGIX by Mat Maessen

110. Wandelen in Nederweert-Eind

Op deze pagina geef ik U informatie over de wandelroutes van (ongeveer) 6, 10 en 14 kilometer middels wandelknooppunten vanaf de startplaats IJsboerderij Gommers in Nederweert-Eind. Alle wandelroutes beginnen en eindigen bij wandelknooppunt 33 op de hoek van de Houtsberg en Eind bij IJsboerderij Gommers. Parkeerplaatsen zijn er voldoende bij IJsboerderij Gommers. Bij start en finish is horeca. Veel wandelplezier.

Startplaats Nederweert-Eind IJsboerderij Gommers

© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website. Bij het maken van deze website is door de maker de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht genomen. De maker van deze website is echter nimmer aansprakelijk voor fouten in de informatie. Deelname aan de wandelroutes zoals op www.wandelknooppunt.nl gepubliceerd is altijd voor eigen risico. De maker van deze website is nimmer aansprakelijk voor schade opgelopen tijdens een der wandelroutes.

Wandelroute vanuit Nederweert-Eind van 6 kilometer

De wandelroute start bij wandelknooppunt 33 op de hoek van de Houtsberg en Eind bij IJsboerderij Gommers. U loopt langs IJsboerderij Gommers in de richting van wandelknooppunt 36. In de zomer is dit een pad door of langs een maisveld, tijdens de rest van het jaar is het een graspad tussen akkervelden. Daarna steekt U een beek over en wandelt door een bos. U steekt de drukke Houtsberg over en passeert een uitkijktoren bij het Sarsven. Nadat U door een klaphek bent gelopen komt U op Landgoed Philomenahoeve alwaar U een schaapskooi passeert. U steekt de drukke Houtsberg weer over en wandelt daarna om natuurgebied de Kwegt. U loopt verderop een stuk langs het Kanaal van Wessem naar Nederweert. Ten slotte verlaat U weer het natuurgebied Kwegt en loopt na wandelknooppunt 36 weer dezelfde weg terug naar het startpunt bij IJsboerderij Gommers. Horeca bij start en finish. (GROENE ROUTE 15% verhard – 85% onverhard)
33 - 36 - 35 - 38 - 46 - 42 - 37 - 36 - 33 (lengte 6,4 km)

Wandelroute vanuit Nederweert-Eind van 10 kilometer

De wandelroute start bij wandelknooppunt 33 op de hoek van de Houtsberg en Eind bij IJsboerderij Gommers. U loopt over het fietspad langs de Houtsberg in de richting van wandelknooppunt 30. U wandelt over de Saarsvenweg en Visdijk langs natuurgebied Sarsven en de Banen. Bij wandelknooppunt 79 bij het Rouwven gaat U rechtsaf en komt in het natuurgebied Sarsven en de Banen. Eerst loopt U langs de Rietbeek. Verderop bij de Banen passeert U een vogelkijkhut. Daarna wandelt U langs het Vlakwater en door het bos de Houtsberg. Vervolgens steekt U de drukke Houtsberg over en wandelt langs bosgebied Wellenstein. Daarna loopt U door natuurgebied de Kwegt. Dan steekt U de drukke Houtsberg weer over naar Dagcamping de Houtsberg. U wandelt daarna over Landgoed Philomenahoeve alwaar U een schaapskooi passeert. Daarna loopt U langs het Sarsven en passeert een uitkijktoren. Ten slotte steekt U de drukke Houtsberg weer over en wandelt eerst door een bos en na een bruggetje door een akker (in de zomer een maisveld) terug naar het startpunt van de wandelroute bij IJsboerderij Gommers. Horeca alleen bij start en finish. (GROENE ROUTE 25% verhard – 75% onverhard). .
33 - 30 - 31 - 32 - 79 - 82 - 11 - 13 - 15 - 16 - 17 - 40 – 41 – 46 - 38 - 35 - 36 - 33 (lengte 10,4 km)

Wandelroute vanuit Nederweert-Eind van 14 kilometer

De wandelroute start bij wandelknooppunt 33 en het startbord van wandelnetwerk Nederweert op de hoek van de Houtsberg en Eind bij IJsboerderij Gommers. U loopt over Eind in de richting van wandelknooppunt 22. Via de Houtsweg bereikt U het Kanaal van Wessem naar Nederweert. Daarna wandelt U via Mildert langs het kanaal. Na Sluis Hulsen loopt U langs de Noordervaart tot aan de Leveroyse Brug. Vervolgens wandelt U naar Nederweert-Eind en passeert het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof en de Gerardus Majellakerk aan het Pastoor Maesplein in Nederweert-Eind. Nadat U Nederweert-Eind weer hebt verlaten loopt U langs het Rouwven. Daarna wandelt U door natuurgebied Sarsven en de Banen dat wordt beheerd door het Limburgs Landschap. Eerst loopt U langs de Rietbeek. Verderop bij de Banen passeert U een vogelkijkhut. Daarna wandelt U langs het Vlakwater en verderop door het bos naar het Sarsven. Nadat U door een klaphek bent gelopen komt U op Landgoed Philomenahoeve alwaar U een schaapskooi passeert. Na Dagcamping de Houtsberg steekt U de drukke Houtsberg over en wandelt daarna om natuurgebied de Kwegt. U loopt weer een stuk langs het Kanaal van Wessem naar Nederweert. Ten slotte verlaat U weer het natuurgebied Kwegt en loopt U na wandelknooppunt 36 door een akker (in de zomer een maisveld) terug naar het startpunt van de wandelroute bij IJsboerderij Gommers. Horeca bij start en finish en na ongeveer 4 kilometer. (GROENE ROUTE 30% verhard – 70% onverhard)
33 - 22 - 23 - 92 - 93 - 75 - 76 - 77 - 78 - 79 - 82 - 11 - 13 - 15 - 14 - 34 - 35 - 38 - 46 - 42 - 37 - 36 - 33 (lengte 13,6 km)
Bij nat weer zijn de laarzenpaden drassig. Ook sommige onverharde paden kunnen drassig zijn. Let op: het traject tussen de wandelknooppunten 36 en 33 gaat in de zomer vaker dwars door een maisveld.
Naar Google Maps Naar Google Maps Naar Google Maps Naar Google Maps Naar Google Maps Naar Google Maps
IJsboerderij Gommers Eind 40 6034 SN Nederweert-Eind www.ijsboerderijgommers.nl
Naar RouteYou Naar RouteYou Naar RouteYou Naar RouteYou Naar RouteYou Naar RouteYou

Bijzonderheden wandelroutes

Wandelnetwerk Nederweert
Print Nummering Wandelroutes Print Nummering Wandelroutes GPX GPX GPX GPX GPX GPX Print Nummering Wandelroutes Print Nummering Wandelroutes Print Nummering Wandelroutes Print Nummering Wandelroutes
© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website.

110. Wandelen in

Nederweert-Eind

Op deze pagina geef ik U informatie over de wandelroutes van (ongeveer) 6, 10 en 14 kilometer middels wandelknooppunten vanaf de startplaats IJsboerderij Gommers in Nederweert-Eind. Alle wandelroutes beginnen en eindigen bij wandelknooppunt 33 op de hoek van de Houtsberg en Eind bij IJsboerderij Gommers. Parkeerplaatsen zijn er voldoende bij IJsboerderij Gommers. Bij start en finish is horeca. Veel wandelplezier.
De wandelroute start bij wandelknooppunt 33 op de hoek van de Houtsberg en Eind bij IJsboerderij Gommers. U loopt langs IJsboerderij Gommers in de richting van wandelknooppunt 36. In de zomer is dit een pad door of langs een maisveld, tijdens de rest van het jaar is het een graspad tussen akkervelden. Daarna steekt U een beek over en wandelt door een bos. U steekt de drukke Houtsberg over en passeert een uitkijktoren bij het Sarsven. Nadat U door een klaphek bent gelopen komt U op Landgoed Philomenahoeve alwaar U een schaapskooi passeert. U steekt de drukke Houtsberg weer over en wandelt daarna om natuurgebied de Kwegt. U loopt verderop een stuk langs het Kanaal van Wessem naar Nederweert. Ten slotte verlaat U weer het natuurgebied de Kwegt en loopt na wandelknooppunt 36 weer dezelfde weg terug naar het startpunt bij IJsboerderij Gommers. Horeca bij start en finish. (GROENE ROUTE 15% verhard – 85% onverhard)
Korte beschrijving wandelroute 11006 Nederweert-Eind Korte beschrijving wandelroute 11010 Nederweert-Eind
De wandelroute start bij wandelknooppunt 33 op de hoek van de Houtsberg en Eind bij IJsboerderij Gommers. U loopt over het fietspad langs de Houtsberg in de richting van wandelknooppunt 30. U wandelt over de Saarsvenweg en Visdijk langs natuurgebied Sarsven en de Banen. Bij wandelknooppunt 79 bij het Rouwven gaat U rechtsaf en komt in het natuurgebied Sarsven en de Banen. Eerst loopt U langs de Rietbeek. Verderop bij de Banen passeert U een vogelkijkhut. Daarna wandelt U langs het Vlakwater en door het bos de Houtsberg. Vervolgens steekt U de drukke Houtsberg over en wandelt langs bosgebied Wellenstein. Daarna loopt U door natuurgebied de Kwegt. Dan steekt U de drukke Houtsberg weer over naar Dagcamping de Houtsberg. U wandelt daarna over Landgoed Philomenahoeve alwaar U een schaapskooi passeert. Daarna loopt U langs het Sarsven en passeert een uitkijktoren. Ten slotte steekt U de drukke Houtsberg weer over en wandelt eerst door een bos en na een bruggetje door een akker (in de zomer een maisveld) terug naar het startpunt van de wandelroute bij IJsboerderij Gommers. Horeca alleen bij start en finish. (GROENE ROUTE 25% verhard – 75% onverhard).
Korte beschrijving wandelroute 11014 Nederweert-Eind
De wandelroute start bij wandelknooppunt 33 en het startbord van wandelnetwerk Nederweert op de hoek van de Houtsberg en Eind bij IJsboerderij Gommers. U loopt over Eind in de richting van wandelknooppunt 22. Via de Houtsweg bereikt U het Kanaal van Wessem naar Nederweert. Daarna wandelt U via Mildert langs het kanaal. Na Sluis Hulsen loopt U langs de Noordervaart tot aan de Leveroyse Brug. Vervolgens wandelt U naar Nederweert-Eind en passeert het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof en de Gerardus Majellakerk aan het Pastoor Maesplein in Nederweert-Eind. Nadat U Nederweert-Eind weer hebt verlaten loopt U langs het Rouwven. Daarna wandelt U door natuurgebied Sarsven en de Banen dat wordt beheerd door het Limburgs Landschap. Eerst loopt U langs de Rietbeek. Verderop bij de Banen passeert U een vogelkijkhut. Daarna wandelt U langs het Vlakwater en verderop door het bos naar het Sarsven. Nadat U door een klaphek bent gelopen komt U op Landgoed Philomenahoeve alwaar U een schaapskooi passeert. Na Dagcamping de Houtsberg steekt U de drukke Houtsberg over en wandelt daarna om natuurgebied de Kwegt. U loopt weer een stuk langs het Kanaal van Wessem naar Nederweert. Ten slotte verlaat U weer het natuurgebied Kwegt en loopt U na wandelknooppunt 36 door een akker (in de zomer een maisveld) terug naar het startpunt van de wandelroute bij IJsboerderij Gommers. Horeca bij start en finish en na ongeveer 4 kilometer. (GROENE ROUTE 30% verhard – 70% onverhard)
11006. Nummering wandelroute wandelnetwerk Nederweert startplaats Nederweert-Eind IJsboerderij Gommers: 33 - 36 - 35 - 38 - 46 - 42 - 37 - 36 - 33 (lengte 6,4 km) 11010. Nummering wandelroute wandelnetwerk Nederweert startplaats Nederweert-Eind IJsboerderij Gommers: 33 - 30 - 31 - 32 - 79 - 82 - 11 - 13 - 15 - 16 - 17 - 40 – 41 – 46 - 38 - 35 - 36 - 33 (lengte 10,4 km) 11014. Nummering wandelroute wandelnetwerk Nederweert startplaats Nederweert-Eind IJsboerderij Gommers: 33 - 22 - 23 - 92 - 93 - 75 - 76 - 77 - 78 - 79 - 82 - 11 - 13 - 15 - 14 - 34 - 35 - 38 - 46 - 42 - 37 - 36 - 33 (lengte 13,6 km)
Naar RouteYou Naar RouteYou Naar Google Maps Naar Google Maps Naar RouteYou Naar RouteYou Naar Google Maps Naar Google Maps

Bijzonderheden wandelroutes

Bij nat weer zijn de laarzenpaden drassig. Ook sommige onverharde paden kunnen drassig zijn. Let op: het traject tussen de wandelknooppunten 36 en 33 gaat in de zomer vaker dwars door een maisveld.
Print Nummering Wandelroutes Print Nummering Wandelroutes Naar RouteYou Naar RouteYou Naar Google Maps Naar Google Maps GPX GPX GPX GPX GPX GPX