Made with MAGIX by Mat Maessen
© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website. Bij het maken van deze website is door de maker de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht genomen. De maker van deze website is echter nimmer aansprakelijk voor fouten in de informatie. Deelname aan de wandelroutes zoals op www.wandelknooppunt.nl gepubliceerd is altijd voor eigen risico. De maker van deze website is nimmer aansprakelijk voor schade opgelopen tijdens een der wandelroutes.

Wandelnetwerk Zuid-Holland

In de zomer van 2014 werd in de provincie Zuid-Holland het eerste wandelnetwerk geopend. Ondertussen is er in Zuid-Holland een nagenoeg provincie dekkend wandelnetwerk van in totaal zo’n 4400 kilometer. Het wandelnetwerk Zuid-Holland bestaat uit de volgende wandelnetwerken: Alblasserwaard –Vijfheerenlanden Vanaf april 2017 ongeveer 570 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en de Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden. Bollenstreek Sinds 2014 ongeveer 100 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Oegstgeest en Teylingen. Drechtsteden Sinds 2015 ongeveer 190 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Alblasserdam, Dordrecht, Papendrecht en Sliedrecht. Duin, Horst en Weide Sinds 2014 ongeveer 200 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. Goeree-Overvlakkee Sinds 2016 ongeveer 375 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Goeree-Overvlakkee. Gouwe Wiericke Sinds 2016 ongeveer 250 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Waddinxveen. Hoeksche Waard Sinds 2018 ongeveer 465 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Hoeksche Waard. Hof van Delfland Sinds 2015 ongeveer 900 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Capelle aan de IJssel, Delft, Den Haag, Lansingerland, Maassluis, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Westland, Zoetermeer en Zuidplas. IJsselmonde Sinds 2014 ongeveer 225 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Barendrecht, Hendrik Ido- Ambacht,Ridderkerk en Zwijndrecht. Krimpenerwaard Sinds 2014 ongeveer 200 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Gouda, Krimpen aan de IJssel en Krimpenerwaard. Leiden en Leiderdorp Sinds 2018 ongeveer 100 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Leiden en Leiderdorp. Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude Vanaf februari 2017 ongeveer 450 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Alphen aan de Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude. Voorne-Putten-Rozenburg Sinds 2016 ongeveer 375 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne.
Markering Wandelnetwerk Zuid-Holland De wandelmarkering in de provincie Zuid-Holland is overal dezelfde. Op diverse startpunten en langs de routes komen borden met de routekaarten, de knooppunten en gebiedsinformatie voor. Ook wordt er in de provincie Zuid-Holland veelvuldig gebruik gemaakt van een Toeristisch overstappunt (TOP), een startplaats met ruime parkeermogelijkheid en wandelvoorzieningen. De wandelknooppunten zijn allen zwarte kunststof palen met vierkante markeringen in geel en rood. De wandelknooppunten zijn allen gelijk. In een vierkant geel kader met het witte silhouet van de provincie Zuid- Holland bevindt zich het nummer van het wandelknooppunt. Daaronder staan de rode pijlen in een geel kader met daarin het knooppuntnummer waarnaar wordt verwezen. Onderweg wijzen de markeringspijlen je de weg van wandelknooppunt naar wandelknooppunt. De markeringen zijn ook rode pijlen in een geel kader. Wandelrouteplanner Zuid-Holland Op de volgende website vindt je een wandelrouteplanner van de wandelnetwerken in Zuid-Holland: https://wandelnet.planner.routemaker.nl/planner
© Alle rechten voorbehoudem. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, door middel van druk, of film, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website.
Wandelnetwerk Zuid-Holland In de zomer van 2014 werd in de provincie Zuid- Holland het eerste wandelnetwerk geopend. Ondertussen is er in Zuid-Holland een nagenoeg provincie dekkend wandelnetwerk van in totaal zo’n 4400 kilometer. Het wandelnetwerk Zuid-Holland bestaat uit de volgende wandelnetwerken: Alblasserwaard –Vijfheerenlanden Vanaf april 2017 ongeveer 570 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en de Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden. Bollenstreek Sinds 2014 ongeveer 100 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Oegstgeest en Teylingen. Drechtsteden Sinds 2015 ongeveer 190 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Alblasserdam, Dordrecht, Papendrecht en Sliedrecht. Duin, Horst en Weide Sinds 2014 ongeveer 200 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. Goeree-Overvlakkee Sinds 2016 ongeveer 375 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Goeree-Overvlakkee. Gouwe Wiericke Sinds 2016 ongeveer 250 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Waddinxveen. Hoeksche Waard Sinds 2018 ongeveer 465 kilometer wandelnetwerk in de gemeente Hoeksche Waard. Hof van Delfland Sinds 2015 ongeveer 900 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Capelle aan de IJssel, Delft, Den Haag, Lansingerland, Maassluis, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Westland, Zoetermeer en Zuidplas. IJsselmonde Sinds 2014 ongeveer 225 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Barendrecht, Hendrik Ido-Ambacht, Ridderkerk en Zwijndrecht. Krimpenerwaard Sinds 2014 ongeveer 200 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Gouda, Krimpen aan de IJssel en Krimpenerwaard. Leiden en Leiderdorp Sinds 2018 ongeveer 100 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Leiden en Leiderdorp. Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude Vanaf februari 2017 ongeveer 450 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Alphen aan de Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude. Voorne-Putten-Rozenburg Sinds 2016 ongeveer 375 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne.
Markering Wandelnetwerk Zuid-Holland De wandelmarkering in de provincie Zuid-Holland is overal dezelfde. Op diverse startpunten en langs de routes komen borden met de routekaarten, de knooppunten en gebiedsinformatie voor. Ook wordt er in de provincie Zuid-Holland veelvuldig gebruik gemaakt van een Toeristisch overstappunt (TOP), een startplaats met ruime parkeermogelijkheid en wandelvoorzieningen. De wandelknooppunten zijn allen zwarte kunststof palen met vierkante markeringen in geel en rood. De wandelknooppunten zijn allen gelijk. In een vierkant geel kader met het witte silhouet van de provincie Zuid-Holland bevindt zich het nummer van het wandelknooppunt. Daaronder staan de rode pijlen in een geel kader met daarin het knooppuntnummer waarnaar wordt verwezen. Onderweg wijzen de markeringspijlen je de weg van wandelknooppunt naar wandelknooppunt. De markeringen zijn ook rode pijlen in een geel kader. Wandelrouteplanner Zuid- Holland Op de volgende website vindt je een wandelrouteplanner van de wandelnetwerken in Zuid- Holland: https://wandelnet.planner.routemaker.nl/planner